marți, 7 februarie 2012

Chili con carne


Daca sunteti fani mancare picanta, trebuie neaparat sa va mobilizati sa faceti si niste chili con carne. Numele vine din spaniolul "chile con carne" si prima reteta datata duce in anul 1519. Bernal Diaz del Castillo, sursa datarii si a retetei, povestea in cartea lui ca indienii cholulan si aztecii erau atat de siguri ca a doua zi vor castiga batalia impotriva Conquistadorilor, incat s-au decis sa sarbatoreasca anticipat cu o tocana din rosii, sare si chili.

Ingrediente:
700 g carne tocata de vita
3x 400 g fasole rosie la conserva
1 conserva 400g rosii
2 morcovi
2 cepe
1 telina
1 ardei gras rosu
1,2 linguri pudra chili
1 lingura boia dulce
1 lingurita chimion
1 lingurita scortisoara
2 linguri pasta de tomate

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei de masline.


Adaugam apoi legumele, taiate tot cubulete si le calim amestecand bine.



Dupa vreo 5 minute cand legumele s-au inabusit bine punem si carnea.


Condimentam cu chili, boia, scortisoara, chimion, sare si piper si mai lasam totul 7 minute, amestecand din cand in cand.


Cand carnea capata o culoare maro frumoasa, punem si rosiile.


Turnam apa cat sa fie la nivelul compozitie, dar sa nu balteasca totul si lasam sa fiarba la foc mic 30, 40 de minute. Cand carnea este aproape facuta adaugam si fasolea scursa bine de zeama din conserva si spalata.


Amestecam bine, avand grija sa nu zdrobim fasolea si daca este nevoie, mai completam cu apa. Punem si cele 2 linguri de pasta de tomate. Mai lasam totul sa fiarba cca 40 de minute.
La final lucrurile ar trebui sa arate cam asa.


Nu mai ramane decat sa mancam tot!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu