luni, 21 mai 2012

Drob de miel



Nu eram convinsa anul asta ca vreau sa fac drob si asta pentru ca nu mai am masina de tocat. Intre timp am aflat ca drobul se poate face si cu maruntaie tocate, nu doar date prin masina. Soacra mea de altfel, asa il face. Este prima data cand am incercat, dar ar iesit foarte bun. Asa ca va dau reteta si anul viitor postez si varinata invata de la bunica.

Ingrediente:
cca 2 kg organe de miel (inima, rinichi, plaman,ficat)
5 oua mari
1 legatura ceapa verde
3 fire usturoi verde
patrunjel prospat, tocat marunt
marar
sare
piper


Spalam bine organele si le punem intr-o oala la fiert. Daca folositi ficat, puneti-l mai la urma si nu-l lasati sa fiarba foarte mult.
Cand toate sunt fierte, le scoatem din oala si le lasam sa se raceasca bine, apoi le tocam marunt.
Tocam si verdeata si o adaugam peste carne impreuna cu ouale. Condimentam cu sare si piper si amestecam cu mainile pana la omogenizare.
Punem toata compozitia intr-o tava unsa cu putin unt, asta in cazul in care nu avem prapor. Daca aveti prapor, asezati-l in tava in asa fel incat sa-i ramana marginile mai lungi si sa puteti inveli compozitia cu ele.
Daca nu, puneti compozitia in tava unsa cu unt, eventual tapetata si cu pesmet si dati totul la cuptor pentru 1 ora.
Cam asta e. Spor la gatit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu