luni, 3 decembrie 2012

Banane prajite (Pisang goreng)



  Cele mai bune banane prajite le-am mancat in Bali. Nu pe la vreun restaurant sofisticat, ci la o bodeguta in varf de munte. La fel de bine se aplica si varianta ghereta de pe marginea drumului, pentru ca in Asia street food-ul este ceva fenomenal. Cea mai buna mancare o veti gasi intotdeauna in localurile mici si deloc dichisite, in care in mod obisnuit probabil ca nu ati intra nici batuti.
Pisang goreng, adica bananele prajite sunt o gustare foarte populara in Asia si o sa intalniti o multime de street vendors care le pregatesc.

Ingrediente:
63 g faina alba
32 g faina de malai
2 linguri faina de orez
1 lingurita praf de copt
180 ml apa
1 lingura jumate ulei
5, 6 banane


Bananele prajite sunt un snack care se pregateste extrem de usor. Trebuie sa amestecam fainile intr-un bol impreuna cu praful de copt


 turnam apa peste


si amestecam bine cu un tel pana cand obtinem un aluat de consistena unei smantani groase.
Urmeaza uleiul, pe care il amestecam pana cand se incorporeaza bine si asta e tot.


Curatam bananele si le taiem pe jumatate, apoi inca o data pe jumatate dar transversal. Le tavalim bine prin aluat si le prajim intr-un wok sau intr-o tigaie adanca, in baie de ulei cca 3, 4 minute. Trebuie sa capete o culoare aurie frumoasa si textura crocanta.
Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul si ne abtinem sa nu le mancam chiar fierbinti. Nu de alta, dar nu e stomach friendly.




Cu astea fiind zise, va doresc

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu