luni, 30 decembrie 2013

Ceafa de porc la cuptor


Asta este genul de friptura pe care il puteti face foarte usor atunci cand sunteti pe fuga. Ca sa va iasa buna, aveti nevoie de cateva bucati proaspete de ceafa de ceafa de porc, nu foarte grase.


Carnea trebuie spalata si frecata cu boia, ulei de masline, sare si cimbru si pusa in oala cu presiune, cu apa cat sa o acopere, pentru 40, 45 de minute. In felul asta carnea o sa fie moale, aproape ca se topeste in gura.


O transferam apoi intr-o tava cu o parte din zeama in care a fiert si o mai lasam cam 15 minute, cat sa se rumeneasca putin. Cu restul de zeama putem sa facem sos, in doua feluri chiar. Ori il punem pe foc cu cateva gaturi de vin rosu si il lasam sa scada pana cand se ingroasa putin. Sau punem o lingura de faina intr-o tigaie si o lasam cateva secunde, apoi adaugam putina smanatana si amestecam cat sa nu se formeze cocoloase. Turnam treptat zeama de la friptura si lasam totul pe foc pana cand obtinem sosul.

Cam asta ar fi.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu