luni, 26 mai 2014

Cheesecake cu cirese pentru bunici


Asta este o postare care imi va reaminti mereu de un weekend perfect. Si spun asta pentru ca bunicii mei si-au luat inima in dinti si au venit la Bucuresti. Prima "vizita oficiala" in casa noua si un efort considerabil pentru bunicul care implineste in curand 86 de ani. Asa ca in cinstea acestei ocazii, le-am facut un cheesecake usor si pufos cu cirese, care a fost un succes total, pentru ca n-a mai ramas nici o firmitura.

Ingrediente:
250 g biscuiti digestivi
100 g unt
550 g crema de branza
150 g zahar
200 g cirese
3 oua
2 linguri cu varf de faina

1. Prima data ne ocupam de baza, pentru care punem biscuitii intr-o punga si ii pisam cu sucitorul pana cand se sfarama bine. Topim untul intr-o tigaie si turnam biscutii pisati peste, amestecand pentru ca ei sa absoarba tot untul. Eu prefer biscuitii digestivi cu scortisoara, dar puteti folosi de care doriti. Acesta va fi "blatul" cheesecake-ului. Pentru a finaliza, ungem cu unt o forma de tort si o tapetam cu hartie de copt, turnam amestecul de biscuiti si batem fundul tavii de blatul de lucru, pentru ca acestia sa se aseze. La final ii presam cu podul palmelor pentru a obtine o baza uniforma. Punem tava la rece pana cand pregatim crema de branza.


 2. Batem cu mixerul crema de branza si zaharul, pana cand acesta din urma este aproape dizolvat si obtinem o consistenta pufoasa, cremoasa. Batem ouale cu telul si incepem sa le adaugam, putin cate putin, in amestecul de branza.


Continuam cu cele doua linguri de faina si mixam ca sa se incorporeze bine.


La final adaugam ciresele curatate de samburi si le incorporam usor cu o spatula. Nu trebuie amestecat excesiv.


3. Turnam crema de branza peste baza de biscuiti, repetam operatiunea cu trantitul usor al tavii de blatul de lucru si lasam cheesecakeul 35-40 de minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.


Puteti incerca reteta si cu capsuni, zmeura, afine sau chiar mure.


Pofta buna!

2 comentarii: