luni, 26 mai 2014

Chocolate love


Prajitura asta este adaptata dupa o reteta de-a lui Jamie Oliver. Cred ca este preferata mea, pentru ca se face super simplu si este numai si numai chocolate love. Este genul de prajitura din care mananci si nu te poti opri, credeti-ma! Perfecta pentru serile cand te intinzi pe canapea la filme, dar daca nu sunteti mari fani ciocolata, incercati altceva. Sau renuntati la sosul care se pune peste si o sa vi se para un brownie, mai degraba pufos decat dens.


Ingrediente:
100 g unt
100 g faina
100 g zahar
2 linguri cacao
40 g ciocolata neagra
1/2 lingurita praf de copt
1 ou

Pentru sosul de ciocolata:
140 ml smantana dulce
75 g ciocolata neagra
1 lingura unt
1 gat coniac/rom/Baileys sau Amaretto

Amestecam cu mixerul untul si zaharul, pana cand obtinem o consistenta cremoasa si zaharul e aproape dizolvat. Separat, frecam cele doua linguri de cacao cu niste apa fierbinte, pana cand obtinem o textura cremoasa. Topim si ciocolata neagra. Le adaugam pe ambele in mixer, peste untul frecat cu zahar si mai punem oul, praful de copt si faina.


Mixam bine sa se incorporeze tot si turnam amestecul, cu ajutorul unei spatule, intr-o tava de copt unsa cu unt.

Batem putin tava de blatul de lucru, pentru ca amestecul ciocolatos sa se aseze frumos si uniform in tava si bagam prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Cat se coace prajitura, avem vreme sa facem sosul, pentru care punem la incalzit intr-o tigaie smantana dulce si untul. Cand incep sa fiarba, oprim focul si punem peste ciocolata neagra rupta in bucatele.


Amestecam cu o lingura pana cand ciocolata s-a topit, apoi turnam un gat de coniac si amestecam. Scoatem prajitura din cuptor si turnam sosul cald peste ea. Va sugerez sa o mancati atunci. Este mult mai buna decat dupa ce se raceste. Puteti sa va porciti si mai tare si sa-i puneti langa niste inghetata :) Sau cateva felii de mango.
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu