luni, 26 mai 2014

Frittata cu spanac si ricotta


Frittata cu spanac si ricotta este perfecta pentru micul dejun, pentru ca este foarte usoara. Dar daca sunteti fani varianta consistenta, in stilul englezesc, puteti merge pe varianta cu carnati picanti si mozzarella.

Ingrediente:
6 oua
170 g ricotta
cateva frunze de spanac proaspat
1 lingurita jumate seminte de fenicul

1. Spalati bine frunzele de spanac si puneti-le intr-o tigaie cu putin unt. Lasati-le sa se inabuse putin, apoi adugati bucatelele de ricotta si semintele de fenicul.


2. Separat, bateti ouale putin cu telul si turnati-le in tigaie, uniform, peste spanac si ricotta.


3. Lasati frittata cateva minute la foc mic, pana cand este facuta. Nu este necesar sa o intoarceti de pe o parte pe alta si nici sa o lasati prea mult pe foc, pentru ca va iesi uscata sau se va arde pe fund.


4. O feliati...sau o mancati direct din tigaie:)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu