miercuri, 25 iunie 2014

Ce poti face cu coada de vita



Cand eram mica, bunica facea tocana din coada de vita. Absolut senzationala si mergea de minune cu mamaliga. Este adevarat ca a inceput sa faca abia de la un timp, pentru ca in tinerete, la ea in sat, coada de vita era considerata mancarea saracului. Si cum parintii ei aveau laptarie si erau destul de instariti, nici pomeneala de asa ceva. Abia mai tarziu si-a dat seama ca aceasta parte a vitei atat de ignorata, era de fapt o delicatesa. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acum este si in meniurile restaurantelor de la noi dar si din afara, destul de scumpa si considerata chiar delicatesa. Ei, dintr-o coada de vita se pot face multe, in cazul de fata, coada de vita in stil chinezesc, cum am vazut la Gordon Ramsay, dar fara fenicul.

Ingrediente:
1.5- 2 kg coada de vita
1 ceapa
1 chilli rosu
5 catei de usturoi
o bucata ghimbir
1 lingura seminte de coriandru
4 linguri sos de soia
4 linguri vin de orez
4 bucati anason stelat
850 ml supa de pui
ulei pentru prajit
putina faina
sare
piper


Prima data spalam bine coada de vita si incepem sa o dam prin faina, pana cand se acopera uniform.

Asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in putin ulei. Zdrobim peste ea si usturoiul si o intoarcem pe toate partile ca sa prajeasca uniform. Trebuie lasata pana cand capata o culoare maronie frumoasa. Apoi o scoatem si o punem deoparte pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie punem ceapa taiat pestisori, anasonul stelat, semintele de coriandru, chilliul si ghimbirul taiati feliute si sosul de soia.


Le sotam circa 1 minut si adaugam vinul de orez. Mai lasam totul pe foc inca vreo 2 minute, apoi punem si carnea.


Turnam si supa, aducem totul la fierbere si mutam oala in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 3 ore. Oala trebuie sa fie acoperita si in timpul cat sta la cuptor, bucatile de carne mai trebuie intoarse. La final arata cam asa. Puteti scurge excesul de grasime. Eu am indepartat-o de pe carne, dar ce a ramas a fost mai mult decat am crezut, dovada si grasimea lasata. Nu in exces, dar daca nu va place, o puteti arunca. Mancarea este oricum senzationala.


Si merge cu orez fiert, simplu.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu