Ingrediente:
500 g iaurt grecesc
200 g lapte condensat indulcit
200 g capsuni
Punem 150 g de capsuni in blender si ii facem piure.Pe restul ii taiem cubulete.
Turnam piureul obtinut intr-un castron si il amestecam cu laptele condensat indulcit. Sa nu confundati laptele condensat indulcit cu cel care se pune in cafea. Pe cel indulcit il gasiti la conserva si este dens. Puteti verifica sa nu fie lichid, scuturand conserva. Eu il cumpar din Auchan, dar sunt convinsa ca exista si in alte supermarketuri.
Si la final adaugam capsunele taiate cuburi.
Turnam totul intr-o tava (sau ce recipient vreti) si o lasam in congelator peste noapte, acoperita cu folie alimentara.
Si e gata de mancat. Este adevarat ca o inghetata facuta in felul acesta nu este la fel de cremoasa ca cea din comert. La fel de adevarat este ca, daca vreti sa va iasa asa, atunci aveti nevoie de o masina de facut inghetata. Mai exista totusi o solutie, in cazul in care aveti rabdare. Scoateti inghetata din congelator la fiecare 20 de minute, timp de 4,5 ore si amestecati-o cu o furculita. In felul acesta spargeti acele de gheata care se formeaza. O sa fie cremoasa, dar tot nu la fel ca cea din comert sau cea facuta cu un aparat. Eu recunosc ca sunt mai leneasa. Asa ca o scot din congelator si o las cateva minute pe blatul de bucatarie. Daca incepe sa se topeasca putin pe margini si la suprafata si o amestecati atunci, o sa reusiti sa spargeti acele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu