joi, 28 august 2014

Ardei iuti murati, cu ceapa


Bunicii mei nu pun ardeiul iute simplu in otet. Il taie rondele si il combina cu ceapa si gogosar si vreau sa va zic ca iese foarte bun asa. Arata, e drept, ca o salata, dar asta nu inseamna ca nu il puteti manca cu ciorba de exemplu.

Ingrediente:
10 bucati ardei iute
1 kg ceapa
2,3 gogosari

Taiem rondele ardeii iuti, apoi tocam ceapa si gogosarul. Le punem pe toate intr-un bol mai mare, le saram dupa gust si le lasam sa stea de pe o zi pe alta.
Inainte sa punem ardeiul in borcan, pregatim o saramura cu otet si putin zahar. Pentru un borcan de un 1 litru, fierbem 200 ml apa cu 100 ml otet, 30 g zahar si 10 g sare. O lasam  sa se raceasca si in timpul asta asezam compozitia de ardei iute in borcane.
Turnam apoi saramura peste, capsam borcanele si le punem sa stea la rece.

Spor la pus pe iarna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu