marți, 28 octombrie 2014

Pie cu vita si Guinness



Delicioasa placinta cu vita, atat pot sa spun. Combinatia de vita cu bere Guinnesss este perfecta! Nu stiu daca am incercat pana acum vreo reteta de-a lui Jamie Oliver care sa nu-mi placa. Toate sunt rapide, fara ingrediente prea sofisticate, bune si pentru o cina in doi, dar si pentru o dupa amiaza cu prietenii.

Ingrediente:
1 kg carne de vita pentru tocana
3 cepe, tocate marunt
3 catei de usturoi, tocati
2 morcovi, taiati cubulete
4 ciuperci, taiate cubulete
440 ml Guinness-o doza
150 g branza Cheddar
2 linguri faina
170 g aluat gata facut
ulei de masline
cateva fire de rozmarin
1 ou
sare
piper

Incalzim uleiul de masline intr-o cratita si lasam ceapa tocata marunt sa se inabuse 10 minute. Adaugam apoi usturoiul, morcovul si ciupercile si amestecam. Punem si carnea de vita, taita cuburi, rozmarinul si asezonam cu sare si piper. Lasam totul pe foc cca. 4 minute si apoi turnam berea Guinness si punem si cele doua linguri de faina. Apa cat sa acopere carnea.


Aducem la fierbere, punem capacul si dam totul in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru o ora si jumatate. Cand a trecut timpul, amestecam si bagam oala la loc pentru inca o ora, pana cand carnea este moale. La final compozitia ar trebuie sa fie putin lichida, cu un sos gros. Amestecam branza Cheddar data pe razatoare si acoperim carnea cu foaia de aluat. Ungem aluatul cu un ou batut si mai lasam placinta in cuptor inca 45 de minute.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu