luni, 24 noiembrie 2014

Budinca de croissante


O budinca delicioasa pe care am gasit-o in numarul de luna aceasta din Good Food. Puteti face si variatiuni pe tema, adica sa inlocuiti ciocolata alba cu ciocolata neagra si poate un strop de whisky sau sa o faceti cu caramel sau cu unt si fructe.

Ingrediente:
6 croissante
1 lingura apa de flori de portoca, optional
170 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata alba
200 ml lapte
175 g zahar
4 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de portocala
zahar pudra
stafide, optional


Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un bol. Separat, amestecam smanatana pentru frisca cu laptele si le dam in clocot. Turnam amestecul peste ciocolata din bol si dupa 1 minut, amestecam cu o spatula pentru a topi ciocolata complet. 


Punem zaharul, ouale si coaja de lamaie intr-un bol si batem cu telul sau mixerul.


Turnam compozitia lichida, treptat, peste amestecul cu oua.


Rupem croissantele in bucati si le asezam intr-o forma de placinta sau intr-un vas. Le stropim cu apa de flori de portocal si apoi turnam compozitia cu oua peste ele. Le acoperim cu folie alimentara si le lasam 30 de minute la frigider.


Coacem budinca in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. Presaram zahar pudra deasupra si gata.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu