marți, 17 martie 2015

Cannelloni cu spanac si ricotta



Imi place foarte mult combinatie dintre paste si spanac, iar reteta aceasta de cannelloni este mai light, pentru ca am renuntat la sosul bechamel.

Ingrediente
Pentru umplutura:
500 g spanac
250 g ricotta
170 g mascarpone
1 ou
1 nuscsoara
10 cannelloni
1 cub de unt
1 lingura ulei de masline
1 lingurita oregano
sare
piper

Pentru sos:
2x 400 g conserva rosii
4 catei de usturoi
1legatura busuioc proaspat
250 g mozzarella
sare
piper

Prima data ne ocupam de umplutura. Punem o lingura de ulei de masline si cubul de unt intr-o tigaie si adaugam spanacul peste.Il lasam sa se inabuse si sa scada putin, apoi condimentam cu sare si piper, radem nucsoara peste si punem si lingurita de oregano. Amestecam si il lasam cca. 10 minute la foc mic. Gatind spanacul in acest fel, adica nu prin fierbere in apa, nu pierdem nutrientii.


Cand spanacul este gatit, il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.
In aceeasi tigaie in care am gatit spanacul, turnam putin ulei de masline si apoi adaugam usutoriul feliat subtire si busuoicul tocat marunt. Amestecam putin si apoi punem si rosiile, plus apa. Apa cam cat incape intr-o conserva goala de la rosii. Condimentam cu sare si piper. Lasam sosul sa fiarba 10 minute pana cand scade si se ingroasa putin.


Pentru a termina umplutura, scurgem spanacul de excesul de apa si il tocam marunt. Il amestecam apoi bine cu ricotta, mascarpone si un ou.
Preincalzim cuptorul al 180 de grade. Pregatim o tava pe fundul careia turnam trei sferturi din sosul de rosii cu ajutorul unui polonic. Punem umplutura de spanac intr-un pos si incepem sa umplem cate un cannelloni si sa il asezam peste sosul de rosii.


Finisam rupand bucati de mozzarella si asezandu-le peste cannelloni.

Deasupra punem sosul de rosii ramas. Bagam tava in cuptor pentru 35-40 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu