miercuri, 6 mai 2015

Conopida la tigaie, cu parmezan si chives


Cand ne gandim cum sa gatim conopida, multi dintre noi ajungem la varianta de gratinare sau fierbere. Conopida poate sa fie in schimb extrem de suprinzatoare ca arome, atunci cand este trasa la tigaie sau cand este coapta.
In varianta mea de astazi, am spalat bine 1 conopida, am desfacut-o in buchetele si am amestecat-o cu 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Am tras-o la tigaie pana cand a inceput sa capete o nuanta maronie, frumoasa. In acest moment ea se si inmoaie putin si incepe sa aiba o aroma placuta de nuca. Am adaugat 2 catei de usturoi, feliati subtire, o mana de chives tocat si zeama de la 1 lamaie. Din acest moment am mai lasat tigaie foarte putin pe foc, scuturand-o de cateva ori, pentru ca totul sa se combine frumos. La final am ras niste parmezan. Sper sa va placa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu