luni, 31 august 2015

Midii in sos de vin alb cu patrunjel si usturoi


Midiile sunt ieftine si extrem de simplu de gatit. Nu este nevoie sa mergeti la un restaurant ca sa va puteti bucura de ele.

Ingrediente:
1 kg de midii
1 pahar de vin alb
3 cubulete de unt
1 legatura patrunjel
3 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie

Spalati midiile bine cu apa rece si curatati algele atasate de ele. Cel mai bine este sa folositi un buretel de sarma pentru a putea curata bine cochilia. Indepartati si barbile care atarna din scoica. Barbile sunt niste fire destul de bine atasate, de care trebuie sa trageti ca sa le puteti indeparta. Nu toate midiile au asa ceva. Daca descoperiti midii cu cohilia crapata, aruncati-le.
Feliati usturoiul fin si puneti-l intr-o tigaie cu fundul mai larg, in care ati topit deja untul. Lasati-l putin, sa nu se arda. Turnati midiile si vinul. Lasati-le 3 minute, nu mai mult, agitand tigaia din cand in cand ca sa se gateasca la fel. Cochiliile trebuie sa se deschida. Daca in cele 3 minute vedeti ca sunt midii care nu s-au deschis, aruncati-le.
Cand sunt gata, stoarceti peste ele zeama de lamaie si presarati patrunjel tocat. Sunt grozave daca le mancati cu paine prajita. Si mai bine daca painea nu este orice fel de paine.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu