miercuri, 2 septembrie 2015

Aproape salata Cobb



 Reteta de salata Cobb am gasit-o la Jamie Oliver, dar am modificat-o putin. Salata Cobb este comfort food pentru americani si se face foarte usor. Ai nevoie de niste feluri de salata, tocate, bacon, dar niciodata prajit, piept de pui, rosii, avocado, ou fiert si blue cheese. Salata mea nu stiu daca s-ar mai putea numi Cobb, pentru ca nu contine rosii, branza este Danish feta si baconul l-am tras la tigaie. Cu toate astea, este foarte buna. Voi puteti alege dupa propiul gust cum sa o faceti

Ingrediente
Pentru salata:
1 piept de pui
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura oregano
1,2 lingurite piper 
4 felii pancetta
1 salata
2 oua
1 avocado
1/2 punga mix de salata 
sare
piper

Pentru sos:
50 g branza cu mucegai sau Danish feta(ce va place)
50 ml lapte batut
2 linguri iaurt grecesc
zeama de la o lamaie
ulei de masline
1/2 lingurita sos Worcestershire

Feliati in fasii subtiri pieptul de pui si radeti peste el coaja de la o lamaie. Asezonati-l cu sare, piper si oregano si puneti-l pe gratar  pana cand se rumeneste frumos.
Puneti ouale la fiert si intre timp trageti feliile de pancetta in tigaie, pana cand se fac crispy. Scoateti-le pe un servet de bucatarie si lasati-le deoparte.
Tocati salata verde si feliati avocadoul. Puneti-le intr-un bol de salata si amestecati-le puiul, oul fiert feliat si mixul din punga.
Ca sa faceti dressingul, maruntiti branza si amestecati-o cu restul ingredintelor. Turnati sosul peste salata si presarati pe deasupra bucatele de pancetta crocanta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu