miercuri, 2 septembrie 2015

Chiftele de dovlecei cu salata de castravete cu marar


Reteta am descoperit-o in Good Food. In fiecare luna testez macar o reteta din numarul nou aparut. Mi-au atras atentia chiftelele de dovlecei pentru ca au parut a fi perfecte pentru un pranz mai light. Si trebuie sa recunosc ca este o combinatie foarte reusita, mai ales daca va propuneti sa mancati mai sanatos.

Ingrediente
Pentru chiftele:
350 g dovlecei
50 g faina
1 ou
25 g seminte de dovleac
1 lingurita seminte de negrilina
1 catel de usuroi
50 g branza de capra sau telemea 

Pentru salata:
1 lingurita mustar Dijon
50 ml otet
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri ulei de rapita
1 legatura de marar
1 castravete

1. Intai pregatiti salata, pentru care combinati intr-un castron mustarul Dijon, otetul si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat uleiul si amestecati. Puneti si mararul tocat marunt in sos si castravetele curatat si taiat cubulete. Amestecati si puneti salata la frigider.
2. Pentru chiftele, curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Apoi stoarceti-i bine intr-un prosop de bucatarie. Puneti dovleceii intr-un castron si amestecati-i cu oul, faina, usturoiul zdrobit si semintele de dovleac si negrilina. Asezonati cu sare si piper.
3. Asezati o hartie de copt intr-o tava pentru cuptor si puneti cate o lingura cu varf din compozitie, in asa fel incat sa formati 6 chiftele. Puneti in mijlocul lor cate o bucata de branza si coaceti chiftelele in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.
4. Serviti-le cu salata de castravete si verdeturi.

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu