joi, 25 februarie 2016

Cheesecake cu ricotta si banane


Varianta aceasta de cheesecake din Good Food mi s-a parut mai light decat cea clasica, insa nu atat de cremoasa si de fina. Nu are zahar, dar puteti pune miere sau sirop de agave in compozitie daca vreti. Eu am renuntat la frisca batuta de deasupra cheesecakeului, pentru ca urma sa fie mancat de Viezu aka my godson. Si cu toate ca pentru cei nici doi ani ai lui frisca putea sa fie o adevarata revelatie, am decis sa ma abtin. Dar voi puteti pune. 

Ingrediente
Pentru blat:
100 g biscuiti digestivi cu ovaz
1 lingura de cacao
50 g de unt

Pentru crema:
500 g ricotta
200 g iaurt grecesc
2 banane coapte
zeama de la 1 lamaie
2 linguri de amidon
putina coaja rasa de lamaie
4 oua

1. Incingeti o tigaie si puneti untul in ea la topit. Adaugati peste el biscuitii zdorbiti bine, cacaua si amestecati. Asezati acest amestec pe fundul unei tavi de copt cu fund detasabil, unsa in prealabil cu unt. Apasati cu mainile pentru a presa biscuitii de fundul tavii si a obtine un blat ferm. Puneti-l la frigider.
2. Pentru crema zdrobiti bananele si amestecati-le intr-un mixer cu zeama de lamaie. Adaugati ricotta, iaurtul, ouale, coaja de lamaie si amidonul si amestecati pana cand obtineti o crema fina, omogena.


3. Turnati crema peste blatul de biscuiti si puneti cheesecakeul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Scadeti apoi temperatura la 110 grade si mai lasati prajitura 25 de minute.


4. Opriti cuptorul si lasati prajitura sa se raceasca in el, apoi tineti-o 4 ore la frigider. Facand asta o sa evitati riscul de a se fisura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu