joi, 25 februarie 2016

Salam de biscuiti


Salamul de biscuiti si ciocolata de casa cred ca au fost niste deserturi destul de comune in copilaria fiecaruia dintre noi. Am gasit in vechiul caiet de retete al mamei trei variante pentru salamul de biscuiti, toate la fel de simplu de facut. Astazi am testat varianta nr. 1. To be continued :)

Ingrediente:
400 g biscuiti populari
150 g de rahat turcesc, taiat cubulete
130 g de unt
5 linguri de cacao
4 linguri de zahar
4, 5 linguri de apa
1 esenta de rom

1. Zdrobiti biscuitii in bucatele mici. Puneti peste ei cubuletele de rahat si amestecati cu mainile.
2. Puneti zaharul, cacaua, esenta de rom si apa intr-o craticioara la foc mediu. Lasati-le sa se topeasca, pana cand obtineti un sirop. Puneti untul in el, luati craticioara de pe foc si amestecati.
3. Turnati siropul astfel obtinut peste biscuitii amestecati cu rahat si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
4. Turnati compozitia pe o folie alimentara si modelati-o in forma de salam. Rulati-o in folie, strangeti bine capetele si lasati-o la frigider macar 4 ore, ideal peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu