marți, 23 februarie 2016

Supa crema de fasole, cu bacon crocant si unt picant


Supa aceasta de fasole a fost o descoperire excelenta. Am gasit reteta pe How sweet it is si am incercat-o intr-o sambata la pranz. Se pregateste foarte usor si combinatia de fasole cu bacon crocant si unt picant este cum nu se poate mai nimerita.

Ingrediente:
2 conserve de fasole alba
1 ceapa, taiata marunt
4 catei de usturoi, tocati
1/2 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita fulgi de chilli
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita sare
700 ml de supa de pui
100 ml de smantana lichida
5,6 felii de bacon
55 g de unt
1/4 lingurita pudra de curry
un varf de cardamom macinat

1. Prima data ocupati-va de bacon, pentru care incingeti o tigaie la foc mediu. Adaugati feliile de bacon si lasati-le pana cand devin crocante. Scoateti-le si asezati-le pe o farfurie cu un servet de hartie, ca sa absoarba grasimea in exces.
2. In aceeasi tigaie adaugati ceapa si usturoiul. Amestecati si puneti si busuiocul, piperul si fulgii de chilli. Lasati totul pe foc aproximativ 15, 20 de minute, pana cand ceapa incepe sa se caramelizeze.
3. Turnati supa si adaugati fasolea. Aduceti totul la fierbere si lasati supa 20 de minute.
4. Turnati supa intr-un blender si mixati pana cand se face crema.
5. La final pregatiti untul aromatizat. Incingeti o tigaie si puneti untul in ea. Lasati-l in jur de 5 minute, pana cand incepe sa formeze bule si capata o culoare maronie. Luati tigaia de pe foc, adaugati pudra de curry si cardamomul macinat si amestecati.
6. Pentru servire, presarati bucati de bacon crocant peste supa, turnati putin unt aromatizat si daca vreti, presarati si niste patrunjel sau coriandru tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu