marți, 20 septembrie 2016

Kaiserchmarrn


Daca ati fost in Austria, cu siguranta v-ati intalnit cu popularul desert kaiserchmarrn, care este de fapt o clatita rupta, mai asemanatoare cu un pancake la consistenta decat cu clatita noastra. Numele desertului vine de la imparatul Franz Joseph (kaiser-impart, schmarren-rupt(clatita)), despre care se spune ca era un impatimit al acestei clatite.

Ingrediente:
6 oua
200 g faina
350 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 linguri rom
2 linguri zahar 
zahar pudra pentru final

1. Separati albusurile de galbenusuri. Puneti albusurile deoparte. Galbenusurile puneti-le intr-un bol impreuna cu faina, laptele, zaharul vanilat si romul si amestecati pana cand obtineti un aluat putin mai gros.
2. Bateti albusurile si zaharul spuma, pana cand observati ca se formeaza mici varfulete deasupra.
3. Incorporati albusurile batute in compozitie si amestecati usor cu o spatula.
4. Ungeti cu unt o tigaie pentru cuptor cu fund mai larg si presarati putin zahar peste. Turnati compozitia in ea si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. Compozitia nu trebuie sa ajunga pana la marginea de sus a tigaii. Trebuie sa fie cam cat un sfert din adancimea tigaii. In acest caz, puteti sa coaceti in mai multe transe.
5. Cand desertul este gata, faceti-l bucati cu o spatula sau pur si simplu folositi-va de o lingura ca sa desprindeti bucati din tava. Asezati-le pe o farfurie si presarati zahar pudra pe deasupra. Sunt foarte bune cu dulceata de merisoare sau fructe de padure sau capsuni sau cu mere caramelizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu