vineri, 16 septembrie 2016

Supa rapida cu naut, paste si pecorino



A venit toamna si vremea pentru paturi pufoase, supe consistente, dovleac copt, tocane, prajituri cu prune, pere fierte-n vin. Supa cu naut si paste este o adaptare din cartea lui Jamie Oliver, Jamie's Italy. Ramane preferatul meu cand vine vorba de mancare buna facuta rapid. In cazul de fata, in 4 pasi foarte simpli.


Ingrediente:
1 conserva naut
200 g paste, preferabil conchiglii 
1,5 l supa de pui
1 morcov, taiat cuburi
1 pastarnac, taiat cuburi
1 ceapa, tocata mai mare
1 legatura patrunjel
1 lingura ulei de masline
o mana de pecorino ras sau parmezan
piper dupa gust

1. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si puneti morcovul, pastarnacul si ceapa in tigaie. Lasati-le sa se caleasca pana cand se inmoaie, in jur de 5-8 minute.


2. Adaugati nautul, scurs de apa din conserva si clatit si supa de pui. Lasati-le cat sa ajunga la fierbere si sa dea cateva clocote.


3. Puneti pastele si fierbeti totul 10 minute daca va plac al dente. Daca nu, un pic mai mult.
4. La final condimentati cu piper, puneti patrunjelul tocat marunt si branza pecorino.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu