luni, 30 ianuarie 2017

Graupensuppe, supa nemteasca cu arpacas si carnati


Trebuie sa recunosc ca in ceea ce priveste comfort foodul, nemtii stau foarte bine. Si de multe ori iarna, cand este frig si nu iti vine sa iesi din casa, tot ce ai nevoie ca sa te simti mai bine este un castron cu  supa consistenta sau o tocana gustoasa. In cazul de fata, o supa cu legume, arpacas si carnati nemtesti.

Ingrediente:
200 g arpacas 
50 g unt
70 g cuburi de bacon
2 carnati nemtesti, preferabil bratwursti 
1,800 ml supa de pui
1 ceapa alba, tocata marunt
1 morcov, tocat marunt
1/2 praz, tocat marunt
3 cartofi, taiati cuburi
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

1. Puneti o tigaie pe foc si adaugati untul in ea. Puneti ceapa tocata si lasati-o sa se caleasca in jur de 3, 4 minute. Adaugati arpacasul, amestecati si lasati totul pe foc inca 5 minute.
2. Puneti baconul, carnatii, morcovul, prazul, cartofii, cimbrul si supa de pui si aduceti totul la fiebere. Asezonati cu sare si piper. In aproximativ 30 de minute ar trebui sa fie gata.
3. Scoateti bratwurstii pe o farfurie si taiati-i felii. Cand serviti supa, puneti-va cate felii doriti, apoi presarati pratrunjel tocat.

Un comentariu: