joi, 12 ianuarie 2017

Porc copt incet in cidru, cu ceapa caramelizata, ciuperci si cimbru


Asta cred ca este cea mai buna utilizare a cidrului de mere. Porcul copt incet este extrem de moale si de suculent, ceapa caramelizata merge de minune cu carnea si pentru cine prefera, cred ca puteti pune si cateva felii de mar in vasul de cuptor.

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
4 bucati ceafa de porc
1 ceapa alba mare, taiata pestisori
1 lingura zahar brun
250 g ciuperci, taiate felii
500 ml cidru de mere
3, 4 crengute de cimbru
4 catei de usturoi, feliati
sare
piper

1. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati carnea. Asezonati-o cu sare si piper si lasati-o in jur de 1 minut pe fiecare parte.
2. Aranjati ceapa pe fundul unui vas de cuptor. Presarati zaharul brun peste ea, asezati carnea de porc, usturoiul, cimbrul si ciupercile. Turnati cidrul peste.
3. Acoperiti vasul si lasati-l in cuptor, la 180 de grade pentru 3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu