joi, 12 ianuarie 2017

Salata nicoise


Salata nicoise a fost initial o salata facuta doar cu rosii, anchois si ulei de masline, asta undeva prin secolul 19 in Nisa si era cunoscuta ca fiind mancarea saracilor. Mai tarziu au fost adaugati cartofii, fasolea verde si maslinele si reteta a tot evoluat. Ca orice mancare cunoscuta initial ca mancare a saracilor, a devenit foarte populara si apreciata, la fel ca multe tocane, preparate din organe si asa mai departe. Este una dintre salatele mele preferate si ca orice salata, are avantajul ca se pregateste foarte usor.

Ingrediente:
miezul de la o salata verde
4 cartofi medii
4 oua fierte tari
o mana de rosii cherry, taiate in doua
o mana de masline
1 conserva ton de buna calitate
200 g fasole verde fiarta
6, 8 felii anchois
2 linguri capere
cateva felii castravete, optional

Dressing:
6 linguri ulei de masline
2 lingurite mustar dijon
2 linguri zeama de lamaie
1/4 lingurita sare
piper dupa gust

1. Spalati bine cartofii, avand grija sa nu ramana mizerie pe coaja lor. Taiati-i in cuburi si puneti-i la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Lasati-i aproximativ 10 minute, scurgeti apa si transferati-i intr-un castron. Asezonati-i cu sare, piper, un strop de ulei de masline si putin otet si amestecati-i cu mana. Puneti cartofii deoparte.
2. Puneti ouale la fiert si intr-o alta oala, dar numai cand fierbe apa, puneti fasolea verde. Ouale fiebeti-le sa fie tari si apoi taiati-le in felii, ca niste cartofi wedges la forma. Fasolea verde lasati-o cca 3 minute, in asa fel incat sa fie fiarta, dar crocanta in acelasi timp.
3. Pentru a face dressingul, amestecati toate ingredientele intr-un bol si amestecati cu un tel mic. Puteti sa le puneti si intr-un borcan, sa puneti capacul si sa il agitati pana cand ingredientele se combina.
4. Pentru a asambla salata, asezati pe o farfurie plata mai mare miezul de salata verde rupt in bucati. Incepeti apoi sa puneti restul ingredientelor si la sfarsit turnati sosul peste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu