miercuri, 1 februarie 2017

Porc chinezesc char siu


Porcul char siu este cea mai buna varianta chinezeasca de porc BBQ. In Asia gasesti peste tot carne BBQ atarnata in vitrine, mai ales daca vizitezi Chinatown.  In mod traditional, carnea se atarna in timpul coacerii, dar cum asta este mult prea greu de realizat in cuptoarele apartamentelor noastre, exista o varianta prin care se ajunge destul de bine la consistenta si gustul acestui porc delicios si lipicios.

Ingrediente:
400 g burta de porc fara os
4 catei de usturoi tocati marunt

Pentru sosul char siu:
100 g zahar 
1 lingura miere
1 lingura sos soia
1 lingura sos de stridii
1 lingura vin Shaoxing
1 lingura pasta fermentata de fasole rosie
1 lingurita pudra 5 arome chinezesti
1 lingurita sos soia dark
1/4 lingurita piper alb

1. Amestecati intr-un castron toate ingredientele pentru marinata. Adaugati burta de porc taiata pe lung in doua felii si usturoiul si amestecati. Lasati totul la marinat, in frigider, peste noapte.
2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Intindeti folie de aluminiu intr-o tava, puneti un suport gen grill pe ea si asezati bucatile de porc pe grill. In felul acesta nu se vor lipi in timpul coacerii. Aveti grija sa lasati suficient spatiu intre bucatile de carne. Lasati-le in cuptor 20 de minute.
3. Intoarceti carnea pe cealalta parte, ungeti cu restul de sos char siu ramas in castron si mai lasati totul in cuptor inca 20 de minute.
4. Lasati carnea sa se odihneasca 10 minute. Feliati porcul in bucati subtiri, cat pentru o imbucatura si serviti-le cu orez fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu