luni, 24 ianuarie 2011

Waffe, reteta de baza


    Nu stiu daca am intalnit pe cineva care sa imi spuna ca nu ii plac waffele. Adevarul e ca sunt perfecte pentru un mic dejun delicios, ca desert la pranz, in loc de cina, oricum si in orice combinatie doresti sa le prepari. Posibilitatile sunt atat de multe, incat nu imi dau seama cum ai putea sa te plictisesti de ele.
    Pentru cei care nu stiu, primele waffe au fost preparate in epoca Medievala. Erau de fapt niste prajituri din ovaz si orz, gatite pe un aparat improvizat din doua placi de metal prinse cu o balama si care erau intoarse pe ambele parti deasupra focului. Vanzatorii de waffe aveau voie in Europa medievala sa isi vanda prajiturile doar in fata bisericilor, in zilele de sarbatoare. In timp, competitia intre ei a devenit atat de stransa, incat regele Charles al IX-lea al Frantei a dat ordin ca intre vanzatorii sa existe obligatoriu o distanta de 4 m. Bine ca reteta a supravietuit trecerii timpului, ca au existat oameni care sa o imbunatateasca si ca noi acum ne putem rasfata cu zeci de variatiuni pe tema.
   Eu am sa va propun pentru inceput o reteta de baza. Puteti servi waffele astfel gatite cu tot felul de toppinguri sau fructe proaspete. Sunt delicioase.

Ingrediente:
300 g faina
3 oua, batute
500 g lapte
4-5 linguri zahar
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 plic zahar vanilat

Amestecam intr-un bol faina cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si zaharul.
Intr-un alt bol, punem ouale si le batem bine cu mixerul.

Adaugam treptat laptele peste ouale batute, amestecand.

Turnam treptat peste amestecul de faina, amestecand pana la omogenizare.
Trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa decat cea de clatite. O turnam apoi in aparatul de facut waffe, urmand instructiunile.

Sunt foarte bune servite cu fructe de padure si smoothie de banane si capsuni.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu