marți, 31 decembrie 2013

Salata cu ton


Salata este foarte simplu de facut atunci cand ai tot felul de ingrediente ramase de la alte mancaruri sau usor de incropit cu ce se gaseste prin camara sau prin frigider. De data asta am mers pe varianta salata cu ton. Trebuia sa fie nicoise, dar imi lipseau niste ingrediente. Asa ca am improvizat cu ce imi ramasese de la masa de Craciun.

Ingrediente
Pentru salata:
salata verde
ardei copt
2 cartofi
2 oua
ton

Pentru sos:
1lingurita mustar Dijon
1 lingura capere
5 felii anchois
1 catel de usturoi
2 linguri otet balsamic
2 linguri ulei de masline

Nu este necesar sa explic prea mult ce avem de facut. Mai intai fierbem cartofii cu putin sare, circa 10 minute. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii stropim cu putin ulei de masline.
Separat fierbem ouale, tari sau cu galbenusul mai moale, dupa preferinta fiecaruia. Spalam salata verde si o rupem in bucati. Taiem cartofii si ouale felii, punem tonul, ardeiul copt fasii si le asezam pe toate intr-un castron.
Pentru a face dressingul, punem intr-un mojar mustarul, caperele si feliile de achois, plus cele doua linguri de ulei de masline si amestecam pana cand obtinem o pasta. Adaugam catelul de ustuoi, putin piper si amestecam din nou. La final punem otetul balsamic si inca putin ulei de masline, daca este cazul, amestecam si turnam peste salata. Si asta este tot.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu