joi, 9 octombrie 2014

Fructe la gratar cu iaurt aromat


Reteta aceasta de salata am gasit-o  pe siteul lui Yotam Ottolenghi si mi-a placut foarte mult. Adevarul este ca orice salata vezi expusa in vitrinele lui arata pur si simplu senzational.

Ingrediente:
4 piersici sau nectarine
6 caise
3 smochine
1 lingura ulei de masline
150 g iaurt simplu
1 lingura de miere
putina zeama de lamaie
2 lingurite seminte de fenicul
frunze de busuoic proaspat
1 lingura apa de flori de portocal


Punem o tigaie gratar pe foc si o lasam sa se incalzeasca.
Taiem piersicile in 6, pe lungime si caisele in 4. Le punem intr-un castron si le amestecam cu uleiul de masline.


Punem fructele in tigaie si le lasam 1,2 minute pe fiecare parte, pana cand se inmoaie putin si capata dungile acelea frumoase de gratar. Apoi le punem deoparte.


Pentru iaurtul aromat, amestecam apa de flori de portocal cu zeama de lamaie, mierea si iaurtul.
Ca sa terminam salata, asezam fructele pe o farfurie. Punem si smochinele taiate in 4. Turnam iaurtul aromat peste. Presaram semintele de fenicul. Daca doriti sa respectati reteta originala, prajiti semintele de fenicul putin in tigaie si apoi zdrobiti-le in mojar. Eu le-am pus ca atare si au fost foarte bune.

La final puneti si frunzele de busuioc.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu