miercuri, 26 noiembrie 2014

Tocana cu miel, carnati si bere


Un bol cald de tocanita este tot ce ai nevoie in perioada asta a anului cand este atat de frig afara. Te binedispune imediat. Asa ca pe langa retele bunicii mele, incerc mereu combinatii de-ale lui Jamie, adaptate gusturilor mele. In ceea ce priveste mancarea gatita incet, cu sosuri si carnuri gustoase, gasesti o multime de retete la el.


Ingrediente:
1 kg carne de miel
6 carnati proaspeti
8 ciuperci
4 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 linguri de faina
285 ml bere neagra
550 ml supa de vita/legume
1 lingura rozmarin
patrunjel proaspat
1 lamaie
1 catel de usturoi
ulei de masline
sare
piper


Taiem cuburi carnea de miel si o punem intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, punem rozmarinul si faina si amestecam cu mainile pana cand carnea se acopera uniform. O calim in putin ulei de masline, pana cand capata o culoare maronie frumoasa. O scoatem din tigaie si o punem deoparte.


In aceeasi tigaie in care am facut carnea, calim ceapa tocata marunt, ciupercile, morcovul tocat grosier si pastarnacul tocat marunt. Le lasam 5 minute pana cand se inmoaie si punem mielul la loc in tigaie.


Adaugam berea si supa si lasam tocana sa fiarba 20 de minute.


Punem si carnatii, acoperim tigaia/oala cu un capac si dam totul la cuptor pentru 1 ora la 180 de grade. Carnea trebuie sa fie moale si sa se desprinda usor cand bagati furculita in ea. Daca dupa o ora nu vi se pare ca este facuta, mai lasati-o.


La final, pentru un plus de savoare, puteti face ceva ce obisnuiesc italienii. Adaugati zeama si coaja razauita de la o lamaie, un catel de usturoi tocat marunt si o mana de patrunjel, la fel, tocata marunt. Eu am pus niste cimbru, pentru ca nu aveam patrunjel.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu