luni, 22 octombrie 2012

Patratele de caramel si ciocolata


Patratelele astea de caramel sunt perfecte pentru cine are sugar rush. Unde mai pui ca sunt si o solutie rapida, pentru ca dureaza fix 15 minute ca sa facem compozitia, plus timpul de racire...daca mai apuca. Ciocolata neagra de deasupra este contrastul de gust perfect pentru cat de dulce este caramelul. Daca vreti puteti sa presarati si niste alune de padure marutite pe deasupra si aveti cremos si crunchy in acelasi timp. Motivul pentru care la mine in poza nu arata suficient de intarita incat sa tai patratele perfecte este ca nu am avut destula rabdare sa las crema sa se intareasca:))

Ingrediente:
o conserva de 400 g lapte condensat indulcit
2 linguri de miere
150 g zahar brun
125 g unt
100 g ciocolata neagra


Patratelele se fac atat de simplu ca nici nu o sa stiti cand ati terminat.  Tot ce trebuie sa facem este sa punem la gramada intr-un vas toate ingredientele enumerate, mai putin ciocolata neagra.


Le amestecam la foc mic, fara sa le lasam sa fiarba, pana cand se dizolva zaharul. Marim putin flacara si continuam amestecatul in jur de 10 minute, pana cand crema prinde culoare si consistenta  de caramel. Este foarte important sa amestecam mereu pentru ca se prinde foarte usor de fundul vasului si daca apuca sa se si arda, tot caramelul va avea gust de afumat:)
Cand este gata o turnam intr-o tava si o lasam pana cand se intareste, dupa care turnam peste ciocolata neagra topita inainte in bain marie.


Intindem ciocolata uniform, lasam totul sa se raceasca si asta e tot.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu