luni, 30 ianuarie 2017

Kasespatzle, taietei nemtesti cu branza si ceapa caramelizata


Kasespatzle sunt niste taietei nemtesti facuti simplu din faina, ou si apa si acoperiti cu multa branza si ceapa caramelizata. Exista mai multe variante de spatzle, consumate si in Austria sau Elvetia, unele dintre ele cu diferite tocane, carnati sau lucruri care in general par sa mearga cu bere. Partea buna este ca se gatesc foarte usor, deci nu este nevoie sa fiti intr-o taverna din Munchen ca sa va bucurati de ei.

Ingrediente
Pentru spatzle:
300 g faina
3 oua
150 ml apa minerala
1 lingurita sare

Pentru topping:
4 cepe albe
200 g branza Emmenthaler
1 lingura unt
1 legatura ceapa verde
sare
piper

1. Pentru a pregati aluatul de taietei, puneti intr-un bol toate ingredientele. Amestecati cu mixerul pana cand aluatul incepe sa formeze un fel de bule. Atunci este gata.
2. Puneti apa cu sare intr-o oala si aduceti-o la fierbere. Luati un tocator, puneti cate o lingura de aluat pe el si duceti tocatorul deasupra oalei cu apa. Cu ajutorul unui cutit sau tocator de aluat, desprindeti cate un taietel mai gros si lasati-l sa cada in apa. Lasati-i sa fiarba 2,3 minute, apoi scoateti-i si puneti-i intr-o tava. Adaugati imediat branza Emmenthaler rasa si amestecati bine. In acest fel, branza o sa se topeasca.
3. Tocati ceapa rondele, ca pentru onion rings. Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca. Adaugati ceapa si lasati-o sa se caramelizeze.
4. Puneti ceapa caramelizata peste spaetzle si presarati ceapa verde tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu