marți, 10 ianuarie 2017

Cantucci cu ciocolata si migdale



Cantucci sau biscotti cum li se mai spune, sunt niste biscuti toscani cu migdale, lunguieti si copti de doua ori, lucru care le ofera textura crocanta atat de cunoscuta. Sunt extrem de usor de facut si puteti merge pe diverse combinatii, inclusiv cu fistic, nuci, cu sau fara cacao. Reteta de mai jos este o adaptare de-a mea dupa o varianta a Annei Olson. Puteti inlocui migdalele cu fistic.

Ingrediente:
250 g faina
250 g zahar
50 g cacao
4 oua
1 galbenus
1 lingurita bicarbonat de sodiu 
1/2 lingurita sare
175 g ciocolata neagra tocata in bucati
170 g migdale crude

1. Pregatiti o tava de cuptor in care asezati hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
2. Puneti ouale, galbenusul si zaharul intr-un castron si bateti-le cu mixerul la viteza mai mare, in jur de 3 minute, pana cand se formeaza niste varfulete.
3. Adaugati, trecand prin sita, faina, cacaua, bicarbonatul si sarea si amestecati bine.
4. Adaugati migdalele, amestecati cu o spatula si turnati apoi amestecul in tava de cuptor. Asezati-l in forma de sul, pe lungul tavii. Coaceti 35 de minute. Lasati aluatul sa se raceasca apoi in jur de 20 de minute si coborati apoi temperatura la 150 de grade.
5. Taiati aluatul copt cu un cutit de paine, in felii mai grosute. Asezati-le inapoi in tava si coaceti-le pentru inca 12 minute. Si acestia sunt cantucci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu