vineri, 31 octombrie 2014

Placinta cu dovleac


Placinta cu dovleac este unul dintre deserturile mele preferate de toamna. Folosesc reteta simpla a bunicii sotului meu, e adevarat, fara sa fac foile in casa. Cand o sa incerc prima data, promit sa revin cu detalii.

Ingrediente:
1 dovleac pentru placinta, potrivit
150 g zahar
100 g unt
1 pachet foi de placinta
zahar pudra

Curatam dovleacul si il dam pe razatoarea cu gauri mari. 
Topim untul si ungem cate o foaie de placinta cu el. Pentru a rula o placinta, folosim trei foi, pentru ca sunt subitri. Dupa ce le-am uns cu unt, asezam dovleacul, presaram zahar uniform, pliem capetele si incepem sa rulam.
Daca este un dovleac potrivit ca marime, ies cam 4,6 rulouri. Le asezam in tava pe o hartie de copt, le mai ungem cu putin unt sau ulei daca nu avem unt si le coacem timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu