marți, 16 iunie 2015

Layover in Macao


Daca sunteti in vacanta in Hong Kong, o excursie de o zi in fosta colonie portugheza Macao, poate fi o idee buna. Vizitat de multi turisti sau rezidenti ai Hong Kongului si ai provinciilor apropiate pentru cazinouri, Macao merita vazut si pentru mostenirea coloniala. Multe dintre cladirile ramase din perioada ocupatiei portugheze au intrat in patrimoniul universal.
In Macao ajungeti din Hong Kong intr-o ora, cu ajutorul speedboaturilor. Le puteti lua din Hong Kong, din insula, unde opereaza compania Turbojet. Ambarcatiunile pleaca la fiecare sfert de ora. Un  bilet la clasa a doua costa 142 HKD. Daca stati in zona Tsim Sha Tsui, o sa gasiti compania New World First Feribot, care are curse incepand cu ora 07.00, la fiecare 30 de minute.
Primul lucru pe care o sa il remarcati o data ajunsi aici este numarul mare de cazniouri. Printre cele mai cunoscute si spectaculoase sunt Wynn, MGM sau Casino Lisboa.


Daca nu sunteti impatimiti ai jocurilor de noroc, incepeti plimbare din Largo do Senado. In poza de mai jos este Casa Sfanta a Compasiunii, una dintre cele mai vechi misiuni din Asia.


Tot in piata Senatului o sa vedeti si Igreja de Sao Domingos, un exeomplu foarte bun de arhitectura coloniala portugheza.


Piesa centrala din interiorul bisericii este statuia Fecioarei Maria a Rozariului.


Continuati-va plimbarea pe stradutele colorate.


Mergand pe Rua Sao Paulo o sa ajungeti la cel mai frumos obiectiv din Macao, din punctul meu de vedere. Este vorba despre ruinele bisericii Sf. Pavel, construita in secolul XVII de catre membrii Ordinului Iezuit.

Aproape de Ruinas de Sao Paulo, o sa vedeti Muzeul Macao 

si fortul unde mai exista tunurile originale si de unde puteti vedea intreg orasul.


 Opriti-va sa va luati o tarta portugheza cu ou. Sunt foarte bune.


Sau luati-va un snack. Exista foarte multe tipuri de carne uscata, de la vita picanta la mistret sau porc condimentat, dar aveti grija pentru ca unele sunt dulci si o sa aveti impresia ca mancati porc si caramel in acelasi timp.


La intoarcere puteti vizita si Igreja de Santo Antonino si Theatro Dom Pedro V.


Mai pierdeti-va pe stradute. Sigur o sa va placa arhitectura si cladirile portghueze din spatele carora rasar blocuri vechi chinezesti.


Daca reveniti in Piata Senatului, puteti sa va cumparati o cutie de prajituri. Varietatea este destul de mare, cele mai multe fiind cu o baza de migdale. De apreciat este faptul ca in fiecare dintre aceste magazine, vanzatorii pun la dispozitie bucati din fiecare sortiment, pentru ca toata lumea sa poata degusta. Cele mai bune dulciuri sunt la Koi Kee Bakery.

Nu plecati fara sa vedeti si templul chinezesc inchinat zeitei A-Ma, cu adevarat spectaculos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu