luni, 24 februarie 2014

Couscous cu legume, pui aromat si tzatziki




Reteta am gasit-o la Jamie Oliver si va asigur ca este pure deliciousness! Usor de preparat, ca de altfel mai toate retele lui si perfecta pentru weekend. Mai ales daca v-ati invitat prietenii la pranz. Mie mancarea asta imi spune primavara!

Ingrediente
Pentru couscous:
300 g couscous
600 ml apa fierbinte
4 fire ceapa verde
1, 2 ardei
1 chilli
40 g branza feta
putin ulei de masline
cateva fire patrunjel

Pentru carnea de pui:
4 bucati piept de pui/ pulpe de pui dezosate
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita oregano
1 lingurita condiment 7 pipere sau allspice
putin ulei de masline

Pentru tzatziki:
1/2 castravete mare
250 g iaurt grecesc
 sucul de la o jumatate de lamaie
1/2 legatura menta
sare


Couscousul mai are in reteta originala a lui Jamie si boabe de mazare, marar si masline negre. Eu nu le-am mai pus, dar a iesit absolut delicios. Deci faceti cum prefrati.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius si pregatim intre timp couscousul, pe care il punem intr-un castron cu cei 600 ml apa fierbinte, putina sare si putin piper. Il acoperim si il lasam sa stea cca. 10 minute, cat sa absoarba apa.
Separat, spalam bine pulpele de pui, le punem pe o hartie de copt si le tavalim prin sare, oregano, coaja rasa de la o lamaie si condimentul 7 pipere. Este de la firma Abido. Daca nu, puteti pune allspice, ca in reteta lui Jamie. 7 pipere gasiti la Billa, Auchan sau prin Mega Image, dar magazinele mai mari.


Indoim hartia de la jumate si acoperim carnea in asa fel incat sa fie cu totul in hartie. Luam un sucitor si o lovim ca sa se fragezeasca si sa se subtieze. O prajim in tigaie in putin ulei de masline, cca. 4 minute pe fiecare parte.

 Pana acum ar fi trebuit sa se faca si couscousul, asa ca il intindem intr-o tava. Presaram peste el ardeii taiati cubulete, (eu am pus ardei kapia, pentru ca asta imi place cel mai mult), ceapa verde, chilliul, branza feta si patrunjelul. Feliem carnea si o asezam in tava.
Ca sa facem tzatzikiul, curatam castravetele de coaja, il taiem cubulete si presaram putina sare peste el, apoi il stoarcem de excesul de apa. Il punem peste iaurt, adaugam si menta tocata, zeama de la jumatate de lamaie si amestecam. La final picuram putin ulei de masline si presaram cateva frunze de menta.


Asezam tzatzikiul in mijlocul couscousului.

Pofta buna!


Un comentariu: