joi, 30 iulie 2015

Placinta cu fudulii



Daca va plac fuduliile, aceasta reteta o sa va mearga sigur la suflet. Placinta este cremoasa, cu parti de aluat crocant deasupra, iar combinatie cu iaurt o face sa fie excelenta.

Ingrediente:
800 g fudulii de vitel
6 oua
1 ceapa
1 iaurt simplu, de 250 g
200 ml apa minerala
1 pachet foi de placinta
1 lingura de ulei 
cateva fire de cimbru proaspat
sare
piper

Spalam fuduliile si le fierbem cca. 30 de minute, pana cand sunt moi. Le taiem marunt si le punem deoparte.
Tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei, apoi adaugam si fuduliile si cimbrul.


Condimentam cu sare, amestecam si apoi luam tigaia de pe foc. Turnam iaurtul si adaugam 3 din cele 6 oua, apoi amestecam pentru omogenizare.


Condimentam cu sare si piper si turnam intreg amestecul intr-o tava in care am asezat deja foia de placinta.


Inainte sa bagam placinta la cuptor, turnam pe deasupra un amestec facut din apa minerala cu celelelate 3 oua. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand capata o culoare aurie frumoasa.



 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu