marți, 4 decembrie 2012

Supa cart noodle, ca in Hong Kong


Am ramas cu gandul la cart noodle soup dupa concediul de asta vara din Hong Kong. Frumusetea acestui preparat este ca iti combini intr-un bol tot ce-ti place. De fapt, asta si era in 1950 cand a aparut pe strazile din Hong Kong, un bufet pe roti de unde iti puteai alege ce ingrediente si toppinguri vroiai pentru supa ta. Acum o poti intalni in multe restaurante si este un must daca ajungeti pe acolo.

Ingrediente:
cateva oase de porc cu carne
2 linguri ulei
300 g carne de pui fiarta separat in supa
200 g afumatura
5 felii ghimbir
3 cepe verzi
3 catei usturoi
2 anason stelat
3 cuisoare/1 lingurita cuisoare macinate
1 bat scortisoara
1 l supa vita
1 lingura oyster sauce
2 linguri sos de peste
2 linguri sos de soia light
muguri de fasole
cateva frunze varza chinezeasca
noodles

Intr-o tigaie calim putin, in cele doua linguri de ulei, ghimbirul feliat, usturoiul si ceapa verde taiata in doua.


Adaugam oasele de porc si le maronim putin.


Turnam supa de vita peste amestecul din tigaie si completam cu anasonul, cuisoarele, scortisoara si le aducem la fierbere. Lasam oala la foc mic cca 1 ora, pana cand carnea este fiarta.


Strecuram supa intr-o alta oala, punem carnea deoparte si aruncam condimentele. Supa clara obtinuta trebuie repusa pe foc. Ii adaugam sosul de soia, de peste si de stridii si amestecam lasand-o inca un minut, doua sa fiarba.
Separat fierbem taieteii, conform instructiunilor de pe pachet si apoi ne punem totul intr-un bol, dupa preferinte.
Intai supa, o mana de noodles, ce carne de pui dorim, cateva bucatele de afumatura, frunze de varza chinezeasca, cativa muguri de fasole si, daca vrem, putin sos de chilli. Aromele sunt fantastice.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu